10. apr. 2019
v Univerzitnej knižnici Technickej univerzity v Košiciach
#NamakanyDen2019

Ak stále váhaš, či si dostatočne namakaný, aby si sa akcie zúčastnil, tu sa môžeš pozrieť na makačov z roku 2017 alebo 2018.

Začiatok už za:
Udalosť už prebehla.

O akcii

Čo je to Namakaný deň?

To je taký deň, kedy nepôjdeš ani do školy, ani do práce, ale spolu s ostatnými flákačmi makačmi ako si ty, sa stretnete v knižnici Technickej univerzity v Košiciach na prednáškach a workshop-och venovaných mikrokontrolérom ako je Arduino alebo ESP8266, minipočítaču Raspberry PI, problematike IoT, hardvérovým hračkám a softvérovému vývoju nie len pre embeded zariadenia.

Pre koho je Namakaný deň určený?

Podujatie je určené pre kohokoľvek, kto sa chce o Arduine, Raspberry PI a IoT niečo dozvedieť alebo chce naopak odovzdať svoje skúsenosti ďalej. Je jedno, či si študent alebo učiteľ. Či si IT profesionál alebo manažér. Alebo... alebo ani nevieš, čo také Arduino, Raspberry PI a IoT je. Ak sa chceš niečo dozvedieť alebo naučiť, príď! Namakaný deň bude presne taký, aký si ho spravíme.

Je potrebné sa na akciu niekde nejak registrovať?

Nie - ak chceš prísť, tak príď. Nikde sa kvôli tomu registrovať nemusíš, pretože vstup na akciu ako aj na jednotlivé prednášky či tvorivé dielne je úplne voľný. Ak sa však budeš chcieť na niektorú z tvorivých dielní dostať, buď v správny čas na správnom mieste! Počet miest je totiž limitovaný a keďže je všade vstup voľný, môže byť záujemcov viac, ako je samotná kapacita.

Čo môžeš počas Namakaného dňa robiť?

Takmer čokoľvek. Môžeš zájsť na niektorú z prednášok, na ktorých sa môžeš niečo naučiť. Na tvorivých dieľňach si zasa môžeš prakticky vyskúšať niečo s Arduinom, Raspberry PI prípadne inou vývojovou doskou či namakaným softvérom. Môžeš sa prísť pozrieť do Show Room-u, kde budú prezentované projekty pomocou niektorej zaujímavej technológie, a ľudia, ktorí ich vytvorili sa ti určite radi pochvália so svojimi skúsenosťami. Alebo využi čas na pokecanie a nadviazanie nových kontaktov

Som makač (z angl. maker). Mohol by som sa do prípravy podujatia zapojiť?

Jasné! Ak by si sa chcel akokoľvek aktívne zapojiť do prípravy alebo priebehu podujatia, napíš na niektorý z našich kontaktov. Ak máš však priamo námet na prednášku alebo tvorivú dielňu, vyplň prosím tento namakaný formulár. Detaily dohodneme v ďalšej komunikácii.

A ešte jedna slovenská - koľko ma to bude stáť?

Na rýdzo slovenskú otázku patrí samozrejme len rýdzo slovenská odpoveď - tvoja účasť na akcii ťa nebude stáť ani forint! Stačí len tvoja chuť sa zúčastniť a niečo nové sa naučiť.

Miesto konania

Občerstvenie

Ak počas podujatia dostanete na niečo chuť, môžete využiť bufet, ktorý je v rovnakej budove, ako samotná akcia. Tí náročnejší môžu zasa využiť potraviny Fresh alebo pizzériu The Face Club v "obchodnom centre" Merkúr, ktoré sa nachádzajú zhruba 50m od budovy knižnice.

Cesta autom

Ak prídete na podujatie autom, môžete zaparkovať na záchytnom študentskom parkovisku na ulici Vysokoškolská. Parkovať tu môžete zdarma a do knižnice je to zhruba 10 minút chôdze.

Ubytovanie

Ak nie ste z Košíc a chcete si Arduino Day užiť až dokonca, nemusíte cestovať ďaleko. Môžete sa ubytovať na internáte Boženy Němcovej. Pre účastníkov Arduino Day sú vyhradené miesta, stačí pri ubytovávaní povedať heslo "Arduino Day".

  • Cena: 16,50€
  • Adresa: Boženy Němcovej 1, Košice
ibn

Cesta vlakom/autobusom

Ak do Košíc docestujete vlakom alebo autobusom, do areálu Technickej univerzity sa môžete dopraviť mestskou dopravou. Na cestu vám stačí 30 minútový prestupný lístok, ktorý si môžete kúpiť niektorým z týchto spôsobov:

  • Automat na zastávke - cena 0.60€ pre neštudentov alebo 0.30€ pre študentov s platným ISIC-om.
  • V novinovom stánku - rovnaké ceny ako v automate.
  • Zaslaním prázdnej SMS správy na číslo 1166. Cena spätnej SMS je 0.80€ a získate ňou prestupný lístok na dobu 60 minút.
  • Priamo u vodiča - cena 1€ a vodič bude očakávať, že mu dáte presnú sumu. Keďže vodiči sú často nervózni, túto možnosť použite len v prípade, že všetky predchádzajúce zlyhajú.

Ak do Košíc dorazíte vlakom , z Hlavnej železničnej stanice sa do areálu (alebo do jeho blízkosti) dostanete týmito spojmi:

  • autobus č. 19 (smer KVP, kláštor), cieľová zastávka Technická univerzita (odporúčaný spôsob)
  • električka č. 2, cieľová zastávka Poliklinika Sever

Ak do Košíc dorazíte autobusom, presuňte sa pred železničnú stanicu, ktorá s tou autobusovou priamo susedí a použite hore uvedené spoje.

Namakaný deň 2019 podporili tieto namakané spoločnosti a má týchto namakaných partnerov:

Namakaný deň 2019 má týchto namakaných mediálnych partnerov: